Tervetuloa asiantuntevaan palvelevaan kotimaiseen suksikauppan! | Hinta takuu | Myymälä avoinna vaihtelevasti  (aukioloajat>)

Kauden 2024–2025 Rossignol sukset - Mikä muuttuu?

Esittelemme lyhyesti pääpiirteet Rossignol 2024–2025 rinne- ja kisasuksista; mikä muuttuu, mikä pysyy samana?

Muutokset rinnesuksiin

Viime kaudella (2024) uutuutena lanseerattu Forza ”carving”-suksi jatkaa luonnollisesti valikoimassa. 70°:seen Forzan kärjen muotoa on kuitenkin pyöristetty. Mielestämme muutos on järkevä, vaikka meille ei ainuttakaan leveään kärkeen liittyvää reklamaatiota ole tullut. Kyseisessä mallissa ei ole kärkisuojaa, koska kärjet halutaan pitää kevyenä ja kulmikkaaksi jätetty kärki on kieltämättä altis kolhuille.

Rossignol FORZA 70 master 2023-2024

Rossignol FORZA 70 master 2024-2025

Rossignol HERO Elite, Experience ja Sender sarjan sukset saavat tyytyä graafikoiden päivitykseen- ja miksi muuttaa hyväksi todettua? Uutena mallina vapaalaskupuolelle tulee Arcade sekä Senderistä Free -versio syvän puuterin laskemiseen ja monipuolisempi Sender Soul -versio, joka on ajatukseltaan risteytys soul 7 ja senderin välillä. Arcade puolestaan on uusi monipuolinen rinnesuksi. Rossignol pyrkii tällä tarjoamaan suksen, joka vastaa todellisiin vaihtuviin lumiolosuhteisiin rinteessä. Rossignolin mukaan kyseessä on täysin uudenlaisesta suksesta, jossa muotoilu, malli, sivuleikkaukset ja teknologia ovat uusia. Luvassa on kokonaan käytökseltään erilainen suksi. Arcade on risteytys HERO Elite (rinnesuksien) ja Sender:in (leveämmän puuterisuksen) väliltä.

Elite sarjan uusi graafinen ilmeArcade 88 (saatavina myös 84) UUTUUS

Naisille uutuutena tarjolla on Nova-niminen sarja, jonka on tarkoitus tukea laskemisen helppoutta. Taustalla on ajatus, että kun laskeminen tuntuu helpolta ja suksiin löytyy luottamus, niin itsevarmuus kasvaa ja päivästä tulee hauskempi. 

UUTUUS Naisten rinnesuksi nova 10 (jäykin versio)UUTUUS Naisten rinnesuksi nova 2 (löyhemmän pään versio)


Olemme pohtineet paljon Mikon kanssa tätä varsinaisen naisten-mallin tarpeellisuutta suomen rinteisiin. Kokemuksemme mukaan naiset eivät oikeastaan tarvitse (suomen pääasiassa kovapohjaisille rinteille) omia ns. ”kevyitä” suksia. Testeissämme Forzan 40° ja 60° mallit ovat osoittautuneet erinomaisen luotettavan oloisiksi suksiksi myös hieman vähemmän laskeneiden naisten käytössä kovapohjaisilla rinteillä. Naisellinen väritys voi toisaalta olla kriittinen vaikuttaja, mutta meidän mielestämme soveltuvuus ja hinta-laatusuhde menevät tämän edellä.

Nova sarjasta, kuten Forza:stakin löytyy tietenkin sukset eri tasoiselle laskijalle, alkaen pehmeästä- jäykempään sukseen. Molemmat ovat rinnesuksia ja ns. Carving tarkoitukseen, eli leikkaavan käännöksen laskemiseen. Valikoimaamme päätyy tietenkin loppujen lopuksi käyttötarkoitukseltaa hinta-laatusuhteeltaan mielestämme järkevimmät mallit.

Muutokset “Master-”, “Elite-” sekä kisasuksiin

Race-valikoimassa muutokset ovat maltillisia. Master ST ja LT saavat visuaalisen päivityksen. Oranssi-punainen HERO grafiikka vaihtuu harmaan-puna-mustavalkoiseen. Kisasuksen rakenteen, mutta adaptoidun kääntösäteen omaavat mallit ovat edelleen erinomaiset sukset eksperttitason laskijalle.

Vanha Rossignol MASTER ST Oranssi-punainen

2024-2025 Rossignol MASTER ST2024-2025 Rossignol MASTER LT

Myös Elite-sarjan sukset saavat uuden visuaalisen ilmeen. Olemme tosin paikoin pohtineet Eliten käyttäjäkuntaa. Tämä “race-inspired” suksi, joka on tarkoitettu keskiverto laskijalle, on kelpo suksi, mutta Forzalla keskivertolaskija voi oppia laskemaan kovaa ja kovilla kulmilla. Siksi emme tule keskittymään tähän sukseen ensi kaudella.

HERO ATHLETE -kisasuksisarja saa uuden värin. Aivan kuten Elite-sarjan suksissa, niin kisakamoihinkin tulee HERO-sana harmaalla. Sävy on sama harmaa, joka viime vuonna tuli kisamonoihin, joten tämä on looginen jatkumo. Rossignol -brändi nimi on haluttu tuoda uudessa grafiikassa selkeämmin esiin.

HERO ATHLETE sarjan pujottelusuksissa HERO ATHLETE SL 165 ja 157:ssa on muutettu sivuleikkausta. SL165 suksen radius on samalla päivittynyt 13 metriin.

HERO ATHLETE sarjan suurpujottelusuksissa HERO ATHLETE GS 193 on saanut rakennepäivityksen. Naisten HERO ATHLETE GS 188:issa on muutettu sivuleikkausta. Kaikki muut sarjan suurpujottelusukset ovat saaneet vain uudet pinnat.

Rossignol HERO ATHELETE SL suksen grafiikka vielä 2023-2024Rossignol HERO ATHELETE SL suksen grafiikka 2024-2025Rossignol HERO ATHELETE GS suksen grafiikka 2024-2025

JR RACE EXPERT sarjan suksiin ei ole luvattu muutoksia kuin grafiikkaan. Nämäkin uudet pinnat tulevat harmaan HERO merkinnän ja näkyvämmän ROSSIGNOL kirjoituksen kanssa. Summa summarum kauden muutokset ovat maltillisia, mutta miksi hyvää lähteä korjaamaan?

Rossignol JR MULTIEVENT 2023-2024Rossignol JR MULTIEVENT 2024-2025 uudet grafiikat

Julkaisemme uudet Rossignolin kisa-katalogit, tarkemmat tuotekuvat ja tarkemmat tiedot uutuuksista kunhan saamme nämä ensin omiin käsiimme.

Kirjoittaja

Johanna Backman

Lahjakortti