Tervetuloa asiantuntevaan palvelevaan kotimaiseen suksikauppan! | Hinta takuu | Myymälä avoinna vaihtelevasti  (aukioloajat>)

Osta hyvät sukset vaimolle - kerromme miksi

Ystävänpäivän kunniaksi ajattelin avautua hieman epä-tasa-arvoisesta asiasta ja ottaa kantaa siihen, miksi puolisolle kannattaa hankkia hyvät sukset. Mies, tämä juttu on sinulle, koska miehet ne kokemukseni mukaan hankkii. (Naiset lukekaa myös niin tiedätte mitä vaatia). Varoitus, pientä huumoria pitää sietää.

Rinteessä näyttää usein viihtyvän melkein koko perhe ja se minkälaisilla välineillä väki laskee on tietenkin kiinnostavaa suksikauppiaan silmin. Näyttäisi olevan trendikästä laskea puuterisuksilla, vaikka ns. ”carvingsukset” olisi usein parempi valinta Suomen jäisiin rinteisiin. Tästä lisää joskus toiste.

Olen myös huomaavinani, että naiset laskettelevat miehiä vähemmän ja minulla on tähän oma taustateoria. Teini-ikäisenä kävimme usein Tahkolla äitini ja hänen uuden miesystävän kanssa laskettelemassa. Äitini ei oikeastaan pitänyt laskettelemisesta, tai ei päässyt koskaan tilaan, että olisi nauttinut siitä. Näkemykseni mukaan hän sinnitteli, koska halusi osoittaa uudelle miesystävälleen olevansa urheilullinen ja rempseä. Oikeasti menossa mukana pysyminen oli hänelle tuskaa, ja hän oli kauhun vallassa.

Näin aikuisena olen ajatellut, ettei hänellä luultavasti ollut kovin hyvät välineet. Perheessämme ei tehty suksen huoltoja, eikä kanteista ollut mitään pitoa jäisellä rinteellä. Yhtälöön kuin vielä laitetaan sen ajan sukset - puikon malliset - suorat vaikeasti laskettavat, niin ymmärrätte varmaan. Paljon kehitystä välinepuolella tapahtunut tähän päivään.

En tietenkään voi todistaa, että äitini olisi ollut onnellisempi tai rakastuneempi lajiin, jos hänellä olisi ollut paremmat välineet, mutta ainakin hänellä olisi ollut parhaat mahdolliset edellytykset. Itselläni on kehittyä tuntuma siihen millaista on laskea suksella, johon voi luottaa myös jäisellä jyrkällä rinteellä, enkä haluisi laskea millään muulla.

Tuttavapiirissäni on muutamia sellaisia tapauksia, jossa lapset ja isä käyvät mäessä äitien tehdessä jotakin muuta.  75% asiakkaistamme ovat miespuolisia. Nyt pahoittelen ennakkoon kohta kuvailemaani stereotypiaa, kokemukseni mukaan miehet hankkivat perheen lasketteluvälineet. Tilanne menee kutakuinkin seuraavast:

”Ukko 40v.” astuu myymälään ja keskustelee omista tarpeistaan minkä jälkeen päättää ostaa itselleen kovavauhtiset ”vermeet”. Hänellä on muutamat sukset ennestään. Pienille lapsilleen hän hankkii edulliset vaahto-runkoiset ”läpyttimet” (ymmärrettävää). Teinille hän katsoo hyvät tai hieman paremmat parkkisukset, koska ei halua heti ostaa uusia (viisas päätös), mutta vaimon suksien kohdalla hän ajattelee, ettei niihin kannata panostaa. Tai pahimmassa tapauksessa Ukko ajattelee ”pärjäähän ”Pirjo” minun vanhoilla” -sama pätee myös monoihin.

Haluaisin senoa Ukolle, että ei! Ei hän pärjää, tai miksi pitäisi? Ukon sukset on 99% todennäköisyydellä Pirjolle aivan väärät. Sama pätee myös monoihin, jotka todennäköisesti ovat vielä isot vaikka niihin kahdet villasukat laittaisikin.=)

Hyvät naisten välineet on sopivat ja valittu käyttäjän lähtökohdista käsin. Sukset tulisi huoltaa ja ajaa teräviksi (joko meidän tai jonkun muun toimsesta), mielellään vähintään kerran vuodessa. Hyvillä suksilla jäistä rinnettä ei tarvitse pelätä. Vauhdin lisääntyessä sukset ei hakkaa, eikä tule tunnetta, että paikat irtoavat hampaista. Ja mitä parasta, hyvillä välineillä on paremmat edellytykset pysyä menossa mukana. Näin kaikilla on kivaa, eikä kukaan joudu jäämään yksin kotiin.

Tarkoitan vain, että jos haluatte viettää laatuaikaa ja mahdollistaa Rakkauden kukoistamisen (tietenkin viitaten tähän ihanaan talvilajiin), niin pienellä panostuksella voi olla iloa moneksi vuodeksi. Joihinkin asioihin kannattaa panostaa. Rakkauteen ja yhteiseen laatu-aikaan.

Ps. Kun varpaita palelee rinteessä, niin siihenkin löytyy ratkaisu. Naisten lämmitettävät monot ja miesten lämmitettävät monot. Jos rinteessä oleminen ei ala tämän jälkeen tuntumaan perheen yhteiseltä intressiltä, niin olet ainakin antanut kaikkesi. (Tai voit hankkia vielä hiihdonopettajan.) =)

Naisille vaihtoehtona on tietenkin ottaa vastuu omista väline hankinnoistaan ja huolloista. Me autamme. Olette kaikki erittäin tervetulleita käymään ja keskustelemaan lisää näistä asioista. <3

Hyvää ystävänpäivää mäestä
Hyvää ystävän päivää laatuajan parissa T. Mikko & Johanna


Kirjoittaja: Johanna 14.2.2023 - pienellä päivityksellä 2024

Lahjakortti