Tervetuloa asiantuntevaan palvelevaan kotimaiseen suksikauppan! | Hinta takuu | Suomen laajin valikoima Rossignol alppihiihtovälineitä. Myymälä avoinna pääasiassa TI & KE 15-18 (sekä sovittaessa) TERVETULOA! (aukioloajat>)

Osta hyvät sukset vaimolle - kerromme miksi

Ystävänpäivän kunniaksi ajattelimme avautua hieman epä-tasa-arvoisesta asiasta ja ottaa kantaa siihen, miksi puolisolle kannattaa hankkia hyvät sukset. Mies, tämä juttu on sinulle, koska miehet ne kokemuksemme mukaan hankkii. (Naiset lukekaa myös niin tiedätte mitä vaatia). Varoitus, pientä huumoria pitää sietää.

Miksi naiset laskettelevat miehiä vähemmän? Mäessä näyttää usein viihtyvän melkein koko perhe. Se minkälaisilla välineillä ihmiset laskee on tietenkin näin tuoreena suksikauppiaana pistänyt silmään. Trendikästä on laskea puuterisuksilla, vaikka ns. ”carvingsukset” olisi usein parempi valinta Suomen jäisiin rinteisiin. Tästä lisää joskus toiste.

Otetaan alkuun pieni tarina. Teini-ikäisenä kävin usein Tahkolla äitini ja hänen uuden miesystävän kanssa laskettelemassa. Äitini ei oikeastaan pitänyt laskettelemisesta, tai ei päässyt koskaan tilaan, että olisi nauttinut siitä. Näkemykseni mukaan hän sinnitteli, koska halusi osoittaa uudelle miesystävälleen olevansa urheilullinen ja rempseä. Oikeasti menossa mukana pysyminen oli hänelle tuskaa, häntä yksinkertaisesti pelotti. Näin aikuisena olen ajatellut, ettei hänellä luultavasti ollut kovin hyvät välineet. Perheessämme ei tehty suksen huoltoja, eikä kanteista ollut mitään pitoa jäällä. Tähän vielä sen ajan vaikeasti laskettavat sukset - puikon malliset - suorat sukset. Paljon kehitystä on tapahtunut välinepuolella näistä ajoista.

En tietenkään voi todistaa, että äitini olisi ollut onnellisempi tai rakastuneempi lajiin, jos hänellä olisi ollut paremmat sukset. Ainakin hänellä olisi ollut parhaat mahdolliset edellytykset. Itselläni on alkanut kehittyä tuntuma siihen millaista on laskea suksella johon voi luottaa myös jäisellä jyrkällä rinteellä, enkä haluisi laskea millään muulla.

Takaisin asiaan. Tuttavapiirissäni on muutamia sellaisia tapauksia, jossa lapset ja isä käyvät mäessä äitien tehdessä jotakin muuta. Olen pohtinut syytä tähän ja minulla on teoria. 75% asiakkaistamme ovat miespuolisia. Nyt pahoittelen ennakkoon kohta kuvailemaani stereotypiaa, kokemukseni mukaan miehet hankkivat perheen lasketteluvälineet. Tilanne menee kutakuinkin seuraavasti.

”Pekka 40v.” astuu myymälään ja keskustelee omista tarpeistaan minkä jälkeen päättää ostaa itselleen kovavauhtiset ”vermeet”. Hänellä on muutamat sukset ennestään. Pienille lapsilleen hän hankkii edulliset vaahto-runkoiset ”läpyttimet” (ymmärrettävää). Teinille hän katsoo hyvät tai hieman paremmat parkkisukset, koska ei halua heti ostaa uusia (viisas päätös), mutta vaimon suksien kohdalla hän ajattelee, ettei niihin kannata panostaa. Tai pahimmassa tapauksessa Pekka ajattelee ”pärjäähän ”Pirjo” minun vanhoilla” -sama pätee myös monoihin.

Voin kertoa Pekalle, että hän ei pärjää, tai miksi pitäisi? Ne sinun sukset on 99% todennäköisyydellä hänelle aivan väärät. Sama pätee myös monoihin, jotka todennäköisesti ovat vielä isot vaikka niihin kahdet villasukat laittaisikin.

Hyvät naisten välineet on suunniteltu naiselle sopiviksi ja valittu hänen lähtökohdista käsin. Sukset tulisi huoltaa ja ajaa teräviksi (joko meidän tai sinun toimesta), mielellään vähintään kerran vuodessa. Hyvillä suksilla jäistä rinnettä ei tarvitse pelätä. Vauhdin lisääntyessä sukset ei hakkaa, eikä tule tunnetta, että paikat irtoavat hampaista. Ja mitä parasta, hyvillä välineillä on paremmat edellytykset pysyä menossa mukana. Näin kaikilla on kivaa, eikä kukaan joudu jäämään yksin kotiin.

Tarkoitan vain, että jos haluatte viettää laatuaikaa ja mahdollistaa Rakkauden kukoistamisen (tietenkin viitaten sinulle tärkeään lajiin) niin pienellä panostuksella voi olla iloa moneksi vuodeksi. Joihinkin asioihin kannattaa panostaa. Rakkauteen ja yhteiseen laatu-aikaan.

Ps. Kun varpaita palelee rinteessä, niin siihenkin löytyy ratkaisu. Naisten lämmitettävät monot ja miesten lämmitettävät monot. Jos rinteessä oleminen ei ala tämän jälkeen tuntumaan perheen yhteiseltä intressiltä, niin olet ainakin antanut kaikkesi. (Tai voit hankkia vielä hiihdonopettajan.) =) Naisille vaihtoehtona on tietenkin ottaa vastuu omista väline hankinnoistaan ja huolloista. Me autamme. Olette kaikki erittäin tervetulleita käymään ja keskustelemaan lisää näistä asioista.

Hyvää ystävänpäivää mäestä
Hyvää ystävän päivää laatuajan parissa T. Mikko & Johanna


Kirjoittaja: Johanna 14.2.2023

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit