Tervetuloa asiantuntevaan palvelevaan kotimaiseen suksikauppan! | Hinta takuu | Myymälä avoinna vaihtelevasti  (aukioloajat>)

Monipuolinen rinnesuksi Rossignol FORZA

Leikkaavan käännöksen tekeminen (carving) ei ole koskaan ollut helpompaa. Tässä suksi sinulle, joka haluat lopettaa “sladittelun” ja oppia laskemaan leikkaavasti.

Forza on ns rinnesuksi, jolla on tarkoitus “carvailla” -eli laskea leikkaavaa käännöstä. Fortzan kohdalla puhutaan laskemisen kulmista - siitä paljonko suksea kallistetaan asteissa, eli mikä on suksen pohjan kulmaa suhteessa rinteeseen. Mitä kovempi “kurvailija” tai teknisesti taitavampi laskija sitä kovemmilla kulmilla lasketaan. Rossignolin Forza (sarjan suksia) saa meiltä 50°, 60° ja 70° kulmalla.TESTISSÄ FORZA 70°+ MASTER (R22)

Testasimme Forza 70°+ MASTER (R22) 173 cm viime keväänä ja totesimme suksen hämmästyttävän monipuoliseksi. Suksen radius 14m on hyvin lähellä miesten pujottelusuksen radiusta (13m). Sidecut ja suksen taipumat on rakennettu niin, että Forzalla voi laskea myös kovavauhtista pitkää käännöstä, eli suurpujottelua. Hitaassa vauhdissa Forza kuitenkin kääntyy myös lähes pujottelukäännöstä - hämmästyttävän hyvin, koska pituusjäykkyys on yllättävän löysä. Koko suksi on kuitenkin merkittävän paljon leveämpi kuin miesten pujottelusuksi ja sen takia se toimii hyvin myös pehmeimmissä rinneolosuhteissa. Teknisesti suksi on todettu toimivan hyvin jopa pienessä puuterissa rinteen ulkopuolellakin (Asiasta voit lukea lisää skiessentialsin sivuilla) linkki.

Pleitti vai kiskositeellä?

Forza 70°+ suksessa on R22 kisapleitti, joka estää suksen ylitaipumisen paineen kasvaessa. Kiskositeellä oleva suksi taipuu siksi enemmän. Aggresiiviselle ja/tai painavalle laskijalle sopii 70°+ ja ei niin vauhdikas, kevyempi henkilä voi optimaalisti hyötyä kiskositeellisestä versiosta joka kääntyy myös hieman helpommin.

Kiskositeillä on se etu, että käyttäjä voi itse siirtää siteen paikkaa helposti. Kun haluaa laskea lyhyttä käännöstä voi laittaa monon keskimerkin suksen keskimerkistä 1-2 cm eteenpäin. Kovavauhtisessa/ suurpujottelukäännöksiä laskiessa monon keskimerkki laitetaan suksen keskimerkin kohdalle.

Tämä on ensimmäinen suksi, jolla voi opetella tekemään monipuolisia käännöksiä hitaassa ja kovassa vauhdissa.

Masterit ovat osoittaneet kiinnostusta sukseen sillä ajatuksella, että ne olisivat oivalliset superpuikkasukset, kun lasketaan lippukepillä/ suomislaalomirataa” - eli rataa jossa on pidempi portinväli ja vähemmän käännöstä. Forza voisi silloin olla hyvä vaihtoehto pujottelusukselle. Pujottelusuksea ei ole tehty 13 - 14 m käännökseen vaan lähtee helposti “yliohjaamaan” tämänlaisen säteen omaavassa käännöksessä. Tämä johtuu siitä, että pujottelusuksen keula on löysä ja leveä (mikä palvelee pujottelussa tämän reaktiivisuutta). Forzassa painopiste ja taipuma on erilainen jonka takia sillä voi myös laskea kovavauhtista pidempisäteistä käännöstä.

Testaamaan pääsee, kannattaa seurata ja pysyä kuulolla!

50° ja 60° Forzia ei olla vielä päästy kokeilemaan. Forzia on tulossa testattavaksi lumisesongin alussa, eli noin marraskuun puolivälissä. Heti kuin saadaan, niin lasketaan ja niitä pääsee kokeilemaan. Kannattaa siis olla kuulolla! Laita viestiä jos kiinnostaa varata omasi tai näiden kokeilu. Seuraa meitä alpinerace.fi naamakirjassa.

Kuvat: Rossignol

Lahjakortti