Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Laskettelusuksien pituus -Löydä itsellesi oikean mittaiset sukset

Sukset lyhyemmät vai pidemmät kuin laskija?

Laskutaito vaikuttaa keskeisimmin suksien pituuden valintaan

Suksityypin ja monon valinta on aina käyttäjän mieltymysten mukainen. Alle olemme koonneet joitakin asioita, joita voi olla hyvä huomioida suksien pituuden valinnassa.

Suksen pituuden valintaan vaikuttaa:

  • paino
  • fysiikka
  • pituus
  • laskutaito (hyökkäävyyden taso laskussa) /ei-hyökkäävä)

Keskeisin yllä olevista faktoreista on laskijan laskutaitosi. Lyhyemmät sukset on helpommin hallittavissa ja pidemmät tarjoavat enemmän nostoa ja vakautta. Aloittelevalle keskiverto laskijalle annetaan useimmiten sukset, jotka yltävät nenän kohdalle ja kokeneelle pidemmät sukset. Käytännössä vähemmän hyökkäävällä tyylillä laskevien tulisi valita lyhyempi mitta ja kokeneet “vauhtilaskijat” pidemmät sukset.

Kehittyneemmän laskian taito mahdollistaa hyödyn irti-ottamisen pidemmästä suksesta, kun taas aloittelevalle liian pitkä suksi saattaa hankaloittaa kääntymistä.

Taulukko avuksi sopivan pituisen suksen arviointiin

Alla oleva taulukko on luotu helpottamaan päätöksentekoa, mutta käytännössä jokaisella voi olla subjektiivisia mieltymyksiä.
Taulukossa suositukset annetaan laskijan tason sekä välinetyypin (laskutyylisuuntauksen mukaan); Piste (rinne-sukset), all-mountain (monipuoliseen kurvailuun rinteessä ja ulkopuolella) sekä freeride (vapaalaskusuksiin esim. parkeissa ja umpihanki-laskuun).
LASKEMISEN TASO
Rinne All Mountain Freeride
Aloittelija
Pituus -10 cm
Pituus -10 cm Pituus -5cm
Hieman jo osaava* Pituus -7 cm
Pituus -5 cm Laskijan mittaiset
Kokenut Pituus -5 cm
Laskijan mittaiset Laskijan mittaiset
Erittäin kokenut** Laskijan mittaiset
Pituus +5 cm Pituus+ 5 cm
*) laskee sukset rinnakkain
**)paljon laskenut/ kilpailija

Oikeanlaisilla välienillä on mukavampi laskea

Oman laskutason ja käyttötarkoituksen mukaan valitut sukset tekee laskemisesta on miellyttävää puuhaa. Toinen asia mikä vaikuttaa kokonaisuuteen on monot ja sitet. Oikeanlaisella monoilla voit myös saada enemmän tehoa irti suksesta. Lue lisää monojen oikean koon valinnasta tästä.