Tervetuloa asiantuntevaan palvelevaan kotimaiseen suksikauppan! | Hinta takuu | Myymälä avoinna vaihtelevasti  (aukioloajat>)

Oikean kokoisen laskettelumonon valitseminen

Oikean kokoinen mono varmistaa laskemisen kehityksen optimoinnin. Monon kautta kehosi ohjaa suksea ja sopivalla monolla on mukava laskea. Tämä juttu koskee monon istuvuutta apua kisamonojen valintaan saat linkistä.

Monojen koon valitseminen?

Monojen koko määritellään mittaamalla jalan pituus senttimetreinä. Voit esimerkiksi seistä paperilla ja pyytää kaveria piirtämään jalkasi ympärillä, jonka jälkeen jalan todellinen pituus on helpompaa mitata. Tai laittaa paperi seinää vasten, seistä paperilla kannat seinässä ja vetää viiva pisimmän varpaan kodalle. Mitta paperin reunasta viivaan on jalan pituutesi. Mono voi olla max sentin isompi kuin jalan pituus. Jos jalan mitta on 25,5 niin monon koko on 25,5 koska seuraava koko on 26,5. Monojen koot ovat numeron välein (full size).

Liian isojen monojen vaikutus laskemiseen

Älä valitse liian isoja monoja -vanhammat, jotka haluatte lapsenne edistyvän -unohtakaa kasvuvara! Liian isoissa monoissa jalka ei pysy paikallan ja sääri siirtyy väärään kulmaan, jolloin oikean laskuasennon sekä laskemaan oppiminen on hankalaa, koska paino on liian takana. Tämä johtaa siihen, että painopiste on käännöksessä vääsässä paikassa.

Suosittelemme että sovitatte monoja, jos ne ovat liian kapeita, niin meillä on yhtistyökumppani Cinderella FIT (FB-linkki) jyväskylässä, joka levittää niitä ammattiatidolla. Rossignolin hyllykisakengissä on myös lämpömuokattavat FULL CUSTOM LINER-sisäkengät, jotka muokkaamme liikkeessämme. Sisäkengän muokkaaminen jalan mukaan auttaa kisakenkien istuvuuteen, mutta hankalemmissa tapauksissa Cinderella Fit:in Make voi olla ainoa vaihtoehto.

Muista myös valita omalle paino- ja laskutaitotasollesi sopiva mono-malli.

Näin mittaat jalkasi

1. Laita paperi lattialle seinää vasten.
2. Käytä sukkia, joilla normaalisti käyttäisit monoja.
3. Astu paperin päälle selkä seinään päin ja kantapää seinää vasten.
4. Vedä viiva isovarpaan (tai pisimmän varpaan) kohdalle.
5. Mittaa paperin reunasta piirtämääsi viivaan. Suositellaan mittaamaan molemmat jalat ja valitsemaan mono mahdollisesti pidemmän jalan mukaan.
6. Kengän koko on mittaamasi mitta.

Mono voi olla max sentin isompi kuin jalan pituus. Jos jalan mitta on 25,5 niin monon koko on 25,5 koska seuraava koko on 26,5. Monojen koot
ovat numeron välein (full size). Esim. 24cm = koko 24, 24,5cm

Lahjakortti