Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Victoria Dalkarl:in vaihtoehtoinen urheilijanpolku

Victoria Dalkarl kutsumanimeltään “Vicki” on syntynyt Vörå:ssa. Vaasassa nykyään asuva FIS-laskija on Alpinerace Team Finlandin jäsen.

Victoria Dalkarl 2021

Kuopuksena lumi ja alppihiihto tuli tutuksi sisarusten lajin harrastamisen kautta. Itse asiassa koko perhe oli aktiivinen lajin parissa. Itse suksen päälle Vicki siirtyi kisailemaan neljä vuotiaana. “Kilpailin numerolla yksi, sillä olin nuorin ja ainut luokassani”, Viki muistelee.

"Vicki" ja isä Levillä 2004

Valmentajasta valmennettava

Victoria Dalkarl FIS laskija

Treenasin pääasiassa Vörå If:in kanssa Audi ikäiseksi asti (nykyään Kia-cup). Audi ikäisenä treenasin Vaski:ssa (Vaasassa). Audi-kisojen jälkeen olen välillä pitänyt lyhyempiä taukoja lajista.

Talvella 2017 aloin treenaamaan Mikko Peltosen kanssa (nykyään Alpineraece Team Finland). Olin jo päättänyt lopettaa kilpailemisen ja aloittaa Vörå:ssa valmentajan hommat. Alunperin lähdin Mikon luo Himokselle hakemaan vinkkejä valmennukseen, mutta Mikko olikin sitä mieltä, että minun tulisi jatkaa treenaamista joukkueen kanssa.

Kuka Vickiä inspiroi?

En seuraa ketään erityisesti, mutta Petra Vilhovan laskuja ollaan Mikon kanssa analysoitu.

Lempilaji

Lasken vain pujottelua. Tuntuu helpommalta keskittyä yhteen lajiin.
Haluan tulla hyväksi yhdessä lajissa, sen sijaan, että olen keskiverto useassa, sitä paitsi lähi-rinteeni sopivat parhaiten pujottelun harjoitteluun.

Treeneissä analysoin mikä toimii ja mikä ei

Pyrin sisäistämään jotakin uutta joka harjoittelulla. Asia voi olla pieni tai suuri, positiivinen tai negatiivinen, mutta sen on oltava sellainen joka jää mieleen seuraavaan kertaan. Esimerkiksi miten ajattelin silloin, kuin onnistuin tai epäonnistuin. Esimerkiksi nyt meni hyvin kun keskityin nopeaan kantista toiseen vaihtamiseen, tai nyt meni huonosti, koska en ollut painanut rataa mieleeni tarpeeksi hyvin. Joskus huomaan, että syynä huonoon laskuun saattaa olla myös liikaa ajatteleminen.

Rento ote tulevaisuuteen

Vicki haluaa kohdata tulevaisuuden tietyllä rentoudella. “En halua laittaa itselleen paineita kisojen suhteen vaan pyrin keskittymään treenaamiseen. Pidän sanonnasta “Think positive””, Vicki sanoo.

Nuorempana haaveilin maailmanmestaruudesta. Enää minulla ei ole yhtä isoja odotuksia. Kauden tavoite on suorittaa kisa laskut yhtä kovaa kuin tiedän osaavani treeneissä. Tietenkin haluan kehittyä ja tehdä parhaani joka harjoittelussa, jotta voin tulla mahdollisimman hyväksi.