Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Urheiluun sitoutunut alppihiihtäjä - Otto Mujunen

Otto Mujunen Rukalla treeneissä 2020

Hiihtokoulusta yksityistiimiin- vaihtoehtoinen urheilijan polku

Otto on Jämsässä perheensä kanssa asuva Alpinerace Team Finlandin jäsen.

Alppihiihtolajin pariin hän lähti 4 vuotiaana osallistumalla paikallisen hiihtokoulu Wernereiin. Talvisin Oton voi edelleen bongata treenamasssa kotirinteellään Himoksella, mutta yleensä lappiin tulee lumet aiemmin kuin Jämsään ja tämän vuoden marraskuussa tiimi onkin poikkeuksellisesti treenannut Rukalla.

Kesäisin Otto laskee tiimin kanssa Liettuassa Snow Arena nimisessä hallissa. Viime kesänä hallitreenjä varjosti korona,
mutta tiimi pyrki jatkamaan harjoittelua tästä huolimatta
turvallisuudesta tinkimättä. Alpinerace.fi tiimiläisten Oton ja Jontun mietteitä kesän halli-treeneistä voi lukea täältä (linkki).

Urheiluvalmennusopinnot ja sitoutuminen itse asiaan tuottaa tulosta

Otto opiskelee Gradiassa Jämsässä samalla kun urheilee. Hän kuuluu myös Gradian Urheiluvalmennukseen. Tämä tarkoittaa, että hän käy aamutreeneissä jo ennen kouluun menoa. Gradiassa opiskelu on Oton mukaan ollut erinomainen vaihtoehto, koska hän pääsee koulun jälkeen talvella suoraan Himokseen laskemaan. Otto on tämän kauden aikana treenannut tosissaan. Hänen tavoitteitaan tukee tiimin ja perheen lisäksi iso kannattajajoukko paikallisia yrityksistä. Otosta näkee, että hän on kehittynyt tänä kautena vahvasti. Laskutekniikkavalmentaja Mikko Peltosen sanojen mukaan “Otto alkaa tosissaan olla siinä kunnossa, jossa urheilijan pitää olla.

Otto itse päättelee hänen viime vuoden kehityksen olevan monen asian summa -urheiluvalmennuksesta kerätystä opista, omasta sitoutumisesta omaan henkiläkohtaiseen treenien sekä tiimin kanssa tehtävän lajiharjoitteluun. “Ylimääräistä massaa on lähtenyt ja lihasmassaa tullut tilalle, Otto toteaa”.

Otto pienenä lajin parissa - minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa!

Tavoitteena maailmancup ja olympialaiset

Kuten moni lupaava urheilija pidemmän tähtäimen tavoitteet ovat sielä missä pitää. Otto haluaa päästä maailmancupiin ja sitä kautta olympialaisiin edustamaan suomea. Tällä hetkellä fokus on FIS-pisteiden alentamisessa.

Kysyttäessä mikä miestä inspiroi hän vastaa; “ tällä hetkellä kaikki huippu urheilijat. Lempilajini on tietenkin alppihiihto, koska sen osaan parhaiten ja olen aina tykännyt laskemisesta”. Otto laskee tällä kaudella toista vuotta FIS luokassa. Tai voidaan sanoa, että koronan takia hän on toista FIS vuotta aloittamassa, useampien kisojen jäädessä väliin kaudella. Omana vahvuutenaan Otto pitää sitä, ettei anna periksi. “Haasteeni on saada pääkoppa mukaan kisoissa, mutta sitä olen käynyt treenaamassa Kihulla Jyväskylässä ammattilaisten luona”. -Otto kertoo.

Oton tarinassa ilmenee se, miten monta harjoitteluun liittyvää asiaa itse lajiharjoittelun lisäksi pitää olla kunnossa. Sitoutuminen ja uudet opit tuottaa tulosta! Haluamme Alpinerace.fi:n puolesta kiittää kaikkia Ottoa tukeneita tahoja, Oton perhettä sekä Ottoa itse siitä työstä jonka hän tähän asti on tehnyt.

Hyvä Otto, jatka samaan malliin!

Mujunen toista vuotta FIS kisoissa

Kiitos keskisuomalaisille yrityksille Oton tukemisesta!